Informatie over onze projecten

Hier vind je de projecten die georganiseerd worden door VVN afd. Maasland.

Sommige projecten dien je te reserveren. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Indien jouw school zich in ons werkgebied bevindt raden wij aan om eerst in te loggen.

Auto te water

VVN afd. Maasland heeft in samenwerking met Reddingsbrigade Oss (RBO) een nieuw project gerealiseerd: “Auto te water”.

Lees meer

Brabants Verkeersveiligheids Label

BVL is een project van de provincie Noord-Brabant gericht op verbetering van verkeersveiligheid en educatie in basis en voortgezet onderwijs. Veel scholen in het werkgebied van VVN afdeling Maasland (regio Oss) voeren het BVL project uit. Zie voor specifieke informatie:  www…

Lees meer

Dode hoek: Good 2 See You

Weer een verkeersproject van VVN, afdeling Maasland (regio Oss). Het gaat over de dode hoek bij grote voertuigen zoals bussen, vrachtwagens, maar ook landbouwvoertuigen.

Lees meer

Dode hoek: This is my life

VVN afd. Maasland (regio Oss) heeft in 2010 een nieuw dodehoekproject voor het basisonderwijs ontwikkeld: This is my life!. Een prikkelende titel voor de nieuwe instructiefilm over de dode hoek.

Lees meer

Fietsreparatietips voor beginners

De instructie ‘Fietsreparatietips voor beginners’ is ontwikkeld door VVN afd. Maasland (regio Oss).

Lees meer

Fietsverlichting

Voldoende zichtbaar zijn op de fiets is iedere dag weer belangrijk. Voor kinderen is dit van nog groter belang, omdat zij doorgaans kwetsbaarder zijn in het verkeer.

Lees meer

Knutselfiets

De Knutselfiets is een product van VVN afd. Maasland (regio Oss) en bestemd voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs, vooral gericht op de lessen handvaardigheid en techniek.

Lees meer

Linke Soep

Dit project is niet meer beschikbaar

Lees meer

Mini Zcool Toolkit

Elke basisschool in het werkgebied van VVN afd. Maasland (regio Oss) is/komt in het bezit van een Mini Zcool Toolkit.

Lees meer

Nu èn straks, veilig naar school

Een lesmethode voor een veiligere school-thuis-route voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs en de brugklas van het middelbaar onderwijs.

Lees meer

Oversteekproject Kijk Uit!

Dit project is niet meer beschikbaar.

Lees meer

Rood-Groen

In het werkgebied van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland (regio Oss) zijn op een groot aantal basisscholen verkeersouders en leerkrachten actief betrokken bij verkeersveiligheid.

Lees meer

Veilig Brengen en Halen

Lees meer

Veilig Skaten

Om kinderen te helpen veilig te skaten op de openbare weg is een lesinstructie voor de leerkracht gemaakt en is er een extra informatieblad samengesteld dat gebruikt kan worden naast de lesinstructie.

Lees meer

Verkeersexamens

Door het organiseren van een praktisch verkeersexamen voor het hele werkgebied van VVN afd. Maasland (regio Oss) worden kinderen èn hun ouders aan het oefenen gezet. Oefenen in het echte, drukke verkeer waar kinderen vroeg of laat deel van gaan uitmaken…

Lees meer

Verkeersouders

Voor het uitvoeren van de diverse verkeersprojecten die VVN Maasland (regio Oss) heeft ontwikkeld zijn verkeersouders onmisbaar.

Lees meer

Verkeerstuin

Het project verkeerstuin van VVN Maasland is erop gericht kinderen spelenderwijs besef bij te brengen van veiligheid in het verkeer.

Lees meer

Verkleedbox

Veel aandacht gaat in de box uit naar een aantal hoofdpersonages vanuit de hulpverlening en handhaving: de politieagent, de brandweerman, de brigadier en de verpleegster

Lees meer

ZON : Zelfstandig Onderweg Naar …

In dit project voor scholieren in de onderbouw van het basisonderwijs wordt aandacht besteed aan de verkeersregels en aan een veilige verkeerssituatie rondom school.

Lees meer