Informatie over onze projecten

Hier vind je de projecten die georganiseerd worden door VVN afd. Maasland.

Sommige projecten dien je te reserveren. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Indien jouw school zich in ons werkgebied bevindt raden wij aan om eerst in te loggen.

Lees in de Project Brochure de laatste informatie over onze projecten

Brabants Verkeersveiligheids Label

BVL is een project van de provincie Noord-Brabant gericht op verbetering van verkeersveiligheid en educatie in basis en voortgezet onderwijs. Veel scholen in het werkgebied van VVN afdeling Maasland (Oss en Bernheze) voeren het BVL project uit. Zie voor specifieke informatie:  www…

Lees meer

Dode hoek: Good 2 See You

Weer een verkeersproject van VVN, afdeling Maasland (Oss en Bernheze). Het gaat over de dode hoek bij grote voertuigen zoals bussen, vrachtwagens, maar ook landbouwvoertuigen.

Lees meer

Dode hoek: This is my life

VVN afd. Maasland (Oss en Bernheze) heeft in 2010 een nieuw dodehoekproject voor het basisonderwijs ontwikkeld: This is my life!. Een prikkelende titel voor de nieuwe instructiefilm over de dode hoek.

Lees meer

Fietsreparatietips voor beginners

De instructie ‘Fietsreparatietips voor beginners’ is ontwikkeld door VVN afd. Maasland (Oss en Bernheze).

Lees meer

Knutselfiets

De Knutselfiets is een product van VVN afd. Maasland (Oss en Bernheze) en bestemd voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs, vooral gericht op de lessen handvaardigheid en techniek.

Lees meer

Leer en vertelboekje: Quick helpt je veilig door het verkeer

“Quick helpt je veilig door het verkeer” heeft als doelgroep het jonge kind (peuters – kleuters) en hun ouders / verzorgers, leerkrachten. Dit boekje brengt een aantal verkeerssituaties in beeld, waarbij het kind gewezen wordt op veilig verkeersgedrag, passend bij die situatie…

Lees meer

Mevrouw Plume en Quick onderweg

Het project is een interactieve voorstelling die gegeven wordt door een acteur. Met behulp van een handpop (figuur Quick) neemt zij de kinderen mee in de wereld van het veilig deelnemen aan het verkeer.

Lees meer

Mini Zcool Toolkit

Elke basisschool in het werkgebied van VVN afd. Maasland (Oss en Bernheze) is/komt in het bezit van een Mini Zcool Toolkit.

Lees meer

Nu èn straks, veilig naar school

Een lesmethode voor een veiligere school-thuis-route voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs en de brugklas van het middelbaar onderwijs.

Lees meer

Quick Kostuum

Quick is de mascotte van de afdeling Maasland. We zien hem in verschillende projecten en uitgaven van onze afdeling terug.

Lees meer

Quick Praatplaten

De praatplaten zijn in feite grote afbeeldingen van de pagina’s uit het boekje

“Quick helpt je veilig door het verkeer”.

Lees meer

Quick Vloerpuzzel

Een extra activiteit voor jonge kinderen bij het behandelen van thema’s uit het boekje of ter voorbereiding van ‘de komst van ‘Quick’ op school

Lees meer

RoodGroen

In het werkgebied van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland (Oss en Bernheze) zijn op een groot aantal basisscholen verkeersouders en leerkrachten actief betrokken bij verkeersveiligheid.

Lees meer

Veilig Brengen en Halen

Het project Veilig brengen en halen van Veilig Verkeer afdeling Maasland is een kort actieproject waarin we de aandacht bewust richten op de verkeerssituatie rondom de school en de gewenste gedragsverandering van ouders.

Lees meer

Veilig Skaten

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland (Oss en Bernheze) biedt u een vernieuwd SKATE verkeersproject aan.

Lees meer

Verkeersdag Senioren

Lees meer

Verkeersexamens

Door het organiseren van een praktisch verkeersexamen voor het hele werkgebied van VVN afd. Maasland (Oss en Bernheze) worden kinderen èn hun ouders aan het oefenen gezet. Oefenen in het echte, drukke verkeer waar kinderen vroeg of laat deel van gaan uitmaken…

Lees meer

Verkeersouders

Voor het uitvoeren van de diverse verkeersprojecten die VVN Maasland (Oss en Bernheze) heeft ontwikkeld zijn verkeersouders onmisbaar.

Lees meer

Verkeerstuin

Het project verkeerstuin van VVN Maasland is erop gericht kinderen spelenderwijs besef bij te brengen van veiligheid in het verkeer.

Lees meer

Verkleedbox

Veel aandacht gaat in de box uit naar een aantal hoofdpersonages vanuit de hulpverlening en handhaving: de politieagent, de brandweerman, de brigadier en de verpleegster

Lees meer

Verlichtingskoffers

Voldoende zichtbaar zijn op de fiets is iedere dag weer belangrijk. Voor kinderen is dit van nog groter belang, omdat zij doorgaans kwetsbaarder zijn in het verkeer.

Lees meer

Virtual Reality brillen

Door de Virtual Reality bril op te zetten ervaar je zelf hoe slecht je zichtbaar bent in het donker zonder goede fietsverlichting.

Lees meer