Virtual Reality brillen

Fietsverlichting

Voldoende zichtbaar zijn op de fiets is iedere dag voor iedereen  belangrijk. Voor kinderen is dit van nog groter belang, omdat zij doorgaans kwetsbaarder zijn in het verkeer.

Vanaf een jaar of 9 gaan kinderen steeds vaker zelfstandig het verkeer in op de fiets. Niet alleen naar school, maar ook naar sportclub, stad of bibliotheek. Vaak is ‘s morgens of tegen de avond, soms is het ook nog slecht weer. Voor automobilisten hèt moment van de dag waarop zij gehaast naar huis rijden. Maar ook hèt moment van de dag om een kind op de fiets over het hoofd te zien. Met dit project wil VVN Maasland zowel kinderen als hun ouders informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van fietsverlichting. Maar bovenal wil VVN Maasland iedereen aan het denken zetten en de gevaren laten zien van slecht zichtbaar zijn op de fiets.

Veilig Verkeer afdeling Maasland (Oss en Bernheze) heeft een 3D film gemaakt door op verschillende plaatsen in de regio opnamen te maken van fietsers. Sommigen met hun verlichting aan maar ook veel zonder verlichting.

Zet de VR bril op en ervaar zelf hoe slecht je zichtbaar bent zonder deugdelijke fietsverlichting.

Reserveer de VR brillen voor je klas

Veilig Verkeer afdeling Maasland heeft een set van 6 VR brillen beschikbaar die je tijdelijk kunt gebruiken.

Met deze 6 brillen kun je één klas van max. 30 leerlingen in 1 lesuur duidelijk maken hoe zinvol het is om goedwerkende fietsverlichting te hebben.

De scholen uit het werkgebied van VVN afdeling Maasland kunnen gratis gebruik maken van dit project. Scholen buiten het werkgebied kunnen dit project lenen voor een bedrag van € 100 en moeten de brillen zelf in Oss ophalen.

Je kunt de brillen reserveren op onze site 

Download hier de lesbrief en de gebruikshandleiding voor de VR Brillen.

Projectleiding

Projectleiding: Jan van den Heuvel.