25-08-2016

VVN afd. Maasland (regio Oss) 60-jarig bestaan!

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland, een groot evenement in het centrum van Oss. Dit in het kader van het 60-jarig bestaan. Ook diverse partners, waaronder politie,  brandweer, EHBO en LOTUS leveren hieraan een belangrijke bijdrage. Beslist een bezoekje waard!

Locatie: Parkeerterrein De Wal in Oss.

Datum en tijd: zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Toegang en deelname is gratis

De opening van de festiviteiten op deze dag wordt om 10 uur verricht door:

  • burgemeester Wobine Buijs van de gemeente Oss;
  • wethouder Gé Wagemakers (tevens regionaal ambassadeur verkeersveiligheid campagne Nul Verkeersdoden Brabant);
  • voorzitter VVN Noord-Brabant Paul Gondrie en
  • voorzitter VVN afd. Maasland Jurriën van der Veer.

Bovengenoemde personen zullen plaatsnemen in de skelters van de educatieve verkeerstuin en hierop een veilige aftrap garanderen.

Een greep uit het veelzijdige programma van deze dag:

KANTELSIMULATOR
Het dragen van een veiligheidsgordel in de auto is van levensbelang, maar er kunnen zich situaties voordoen waarbij u zich uit de gordel moet weten te bevrijden. In deze leerzame attractie leert u stapsgewijs hoe u zich kunt bevrijden uit een auto die – in traag tempo – is omgeslagen.

DODEHOEKPROJECT
Door plaats te nemen achter het stuur van een vrachtwagencombinatie kunt u in de praktijk ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet.

EDUCATIEVE VERKEERSTUIN
Er worden 2 verkeerstuinen uitgezet. Een voor de leeftijd van circa 4 tot 10 jaar en een verkeerstuin voor de allerkleinsten van 1 tot circa 3 jaar. De verkeerstuinen zijn voorzien van verkeerslichten, verkeersborden, voetgangersoversteekplaats, voertuigen, enz. Op een educatieve manier worden kinderen wegwijs gemaakt in verkeersland. Deelname is gratis.

E-BIKE PARCOURS
Er wordt een e-bike parcours uitgezet. Hendriks De Fietsspecialist Oss stelt e-bikes ter beschikking om op een uitgezet parcours een proefrit te maken. Hierbij wordt de voorlichtingsfilm over de e-bike (van VVN afd. Maasland in samenwerking met de gemeente Bernheze) getoond.

SKATECLINICS
Er worden op deze dag skateclinics gegeven door een ervaren instructeur. Skates en helmen zijn ter plaatse aanwezig. Zowel deelname aan de clinics, als gebruik van de materialen, is gratis.

ALCOHOL- EN DRUGSBRIL
Geïnteresseerden kunnen ervaren wat het gebruik van alcohol of drugs voor invloed heeft door middel van een alcohol- en drugsbril. Met behulp van speciaal vervaardigde lenzen zullen de alcohol- en drugsbril de effecten van het gebruik hiervan simuleren op je lichaam. Deze brillen evenaren het gevoel van onder invloed zijn op een realistische manier. Dit om te ervaren dat het gebruik van alcohol of drugs zeker niet samen gaan met deelname aan het verkeer!

BRABANT VEILIG VOORLICHTINGSTEAM
Medewerkers van het Brabant Veilig Voorlichtingsteam zijn aanwezig voor de campagne “Help Brabant mee op weg naar NUL VERKEERSDODEN! Zij gaan op een creatieve en aansprekende manier in gesprek met verkeersdeelnemers. Bewustwording van de eigen en elkaars verkeersveiligheid is een belangrijk middel om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

CLOWN
Een clown brengt op clowneske wijze veilig fietsen onder de aandacht. Hij zal in het centrum de bezoekers wijzen op het belang van alert zijn in het verkeer.

ROOD-GROEN
Mevrouw Rood en mevrouw Groen rijden op een bakfiets door het centrum en houden een kleine quiz met mensen op straat.

MOBIEL INFORMATIECENTRUM
Mocht u vragen hebben op het gebied van verkeersveiligheid: wij zijn aanwezig met het Mobiel Informatie Centrum.