12-09-2016

VVN afd. Maasland (regio Oss) aanwezig bij evenement HEESCH PRESENTEERT

Op zondag 11 september 2016 pakte VVN afd. Maasland groots uit met diverse verkeersprojecten bij het evenement HEESCH PRESENTEERT.

De inzet van de rijsimulator bleek weer een groot succes. In deze simulator van VVN kon men zonder nare gevolgen met een slok op achter het stuur kruipen. Veel bezoekers konden op deze manier ervaren wat de invloed van alcohol is op het rijgedrag. Na dit weekend zijn er de nodige afspraken gemaakt om in het vervolg een BOB aan te wijzen.

Uiteraard mocht het dodehoekproject op deze dag niet ontbreken. Jong en oud namen plaats achter het stuur van de vrachtwagencombinatie om te ervaren wat de chauffeur wel of niet ziet.

Veel kinderen werden wegwijs gemaakt in de educatieve verkeerstuin. Na afloop kregen ze een certificaat.

Op deze dag werden skateclinics gegeven door een ervaren instructeur.

Marian Oosting van Poppentheater Poppenjans gaf op deze dag meerdere voorstellingen over verkeer. Enkele kinderen kregen een rol als politieagent, brigadier, verpleegster of brandweerman. De verkleedkleren zijn van het verkeersproject ‘Kijk Uit!’

Geïnteresseerden konden ervaren wat het gebruik van alcohol of drugs voor invloed heeft door middel van een alcohol- en drugsbril.

Voor vragen op het gebied van verkeersveiligheid kon men terecht bij het Mobiel Informatie Centrum van VVN Maasland.

Sectie titel