24-08-2016

VVN afd. Maasland (regio Oss) bij evenement Heesch Presenteert

Op zondag 11 september 2016 pakt VVN afd. Maasland groots uit met diverse verkeersprojecten bij het evenement HEESCH PRESENTEERT.
Locatie: centrum Heesch
Aanvang: 11 uur

RIJSIMULATOR:
In de rijsimulator van VVN kunt u zonder nare gevolgen met een slok op achter het stuur kruipen. U zult ervan versteld staan wat de invloed van alcohol is op uw rijgedrag. Maar ook waarom het bij barre weersomstandigheden nodig is uw snelheid aan te passen en afstand te bewaren. En hoe u zo zuinig mogelijk rijdt.

DODEHOEKPROJECT:
Door plaats te nemen achter het stuur van een vrachtwagencombinatie kunt u in de praktijk ervaren wat een chauffeur wel/niet ziet.

EDUCATIEVE VERKEERSTUIN:
Er worden 2 verkeerstuinen uitgezet. Een voor de leeftijd van circa 4 tot 10 jaar en een verkeerstuin voor de allerkleinsten van 1 tot circa 3 jaar. De verkeerstuinen zijn voorzien van verkeerslichten, verkeersborden, voetgangersoversteekplaats, voertuigen, enz. Op een educatieve manier worden kinderen wegwijs gemaakt in verkeersland.

SKATECLINICS:
Er worden op deze dag skateclinics gegeven door een ervaren instructeur. Skates en helmen zijn ter plaatse aanwezig. Zowel deelname aan de clinics, als gebruik van de materialen, is gratis.

POPPENTHEATER POPPENJANS:
Op deze dag wordt tweemaal een voorstelling gegeven over verkeer. De jeugd komt dus ruimschoots aan bod.

ALCOHOL- EN DRUGSBRIL:
Geïnteresseerden kunnen ervaren wat het gebruik van alcohol of drugs voor invloed heeft door middel van een alcohol- en drugsbril. Met behulp van speciaal vervaardigde lenzen, zullen de alcohol- en drugsbril de effecten van het gebruik hiervan, simuleren op je lichaam. Deze brillen evenaren het gevoel van onder invloed zijn op een realistische manier. Dit om te ervaren dat het gebruik van alcohol en drugs bij deelname aan het verkeer zeker niet samen gaan!

MOBIEL INFORMATIECENTRUM:
Mocht u vragen hebben op het gebied van verkeersveiligheid: wij zijn aanwezig met het Mobiel Informatie Centrum.