16-11-2018

Fietsverlichtingsactie voetbalvereniging Nooit Gedacht Geffen

Vanzelfsprekend is het hebben van goede fietsverlichting en reflectoren onmisbaar als je wilt opvallen in het verkeer. We zien heel veel fietsers zonder verlichting en/of reflectie in de banden. Vaak beseft diegene niet hoe kwetsbaar hij is. Dorpsraad Geffen heeft samen met de fietsenzaken uit Geffen: wielerhuis De Meulenreek en rijwielhandel Tonny Jansen, op donderdag 15 november de fietsverlichting gecontroleerd op de parkeerplaats van voetbalvereniging Nooit Gedacht.

Daar waar mogelijk werd de verlichting ter plekke gerepareerd. Alleen de materialen werden in rekening gebracht. Het doel van deze actie is om iedereen ervan bewust te maken dat het van levensbelang is om goedwerkende verlichting te hebben en deze uiteraard ook aan te zetten. Fietsers ontvingen van VVN Maasland gadgets in het teken van zichtbaarheid.

Vele fietsen werden gecontroleerd onder het toezicht van wijkagent Wim Kluessjen en Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland. Het resultaat van de 80 gekeurde fietsen was dat er 30 geen deugdelijke verlichting hadden.

Deze actie werd een groot succes en is zeker voor herhaling vatbaar! Hopelijk zien we ook in Geffen, alleen nog maar fietsen met de verlichting aan.

Ook wijkagent Wim Kluessjen is zeer enthousiast over de actie. De politie controleerde die avond ook in het dorp. Fietsers zonder deugdelijk verlichting kregen de keuze: of op die avond de fietsverlichting tegen materiaalkosten te laten repareren op het terrein van Nooit Gedacht….. of een bekeuring van € 55,=.

Wijkagent Kluessjen: “Tijdens de verlichtingsactie zag ik in de Kloosterstraat te Geffen een dame fietsen met de telefoon in haar hand. Niet om te bellen of naar muziek te luisteren…. Nee ze gebruikte het lampje van de telefoon als koplicht. Ook aan de achterzijde had ze geen verlichting. Ik heb haar staande gehouden en geverbaliseerd. Ze kreeg nog de mogelijkheid om bij de verlichtingsactie haar verlichting te laten maken, maar daar heeft ze geen gebruik van gemaakt. Ze ontvangt binnenkort een acceptgiro via de post.”