17-12-2020

Beloon jouw BOB

Beloon jouw BOB

Nog steeds stappen veel beginnende bestuurders onder invloed van alcohol achter het stuur, zeker tijdens de feestdagen. Om aandacht voor dit probleem te vragen, start TeamAlert voorafgaand en tijdens de feestdagen met de BOB-campagne via teamalert.nl/bob-feestdagen.

 Nog steeds stappen in Nederland veel automobilisten met te veel alcohol op achter het stuur, ook onder beginnende bestuurders. Uit een onderzoek dat TeamAlert vorig jaar deed bleek dat één op de vijf mannelijke beginnende bestuurders wel eens auto reed met meer alcohol op dan wettelijk is toegestaan. Dit ge­beurde het vaakst na een bezoek aan vrienden of na een feestdag, zoals Kerstmis of Oud en Nieuw. De ondervraagden gaven meerdere redenen waarom met te veel alcohol op reden: de hoeveelheid alcohol die ze hadden gedronken was niet veel meer dan wettelijk is toegestaan of de autoritjes waren vrij kort, waardoor het volgens hen geoorloofd was om onder invloed te rijden. Deze jongeren praatten hun gedrag goed, maar onder invloed rijden van alcohol is en blijft gevaarlijk. Al na twee glazen alcohol neemt je reactiesnelheid af om bijvoorbeeld te remmen, met grote gevolgen voor de remweg’, aldus TeamAlert.

Om aandacht te vragen voor de nuchtere bestuurder is TeamAlert gestart met de BOB-campagne. Ze vindt het belangrijk dat jongeren onderling goede afspraken maken over wie de BOB is. Zo kan iedereen vellig thuis worden gebracht tijdens de feestdagen. Daarom wil TeamAlert de BOB en zijn vrienden belonen met een nieuwe winactie.