27-12-2020

Antoon de Klein beëindigt zijn bestuurstaak van onze afdeling.

Ons bestuurslid Antoon de Klein heeft met ingang van 1 januari 2021 afscheid genomen van VVN-afdeling Maasland (Oss en Bernheze).

Tot vorig jaar was Toon de vicevoorzitter maar gezien zijn gezondheid heeft hij die functie doorgegeven aan Jan Huijbers. Hij realiseerde zich dat hij zijn inbreng moest beperken en heeft dat uiteindelijk met pijn in het hart gedaan.

Toon is oud-politieman. En vanuit die rol is hij bekend als projectleider van het Bob-project. Dit project heeft hij vanuit zijn functie als brigadier van politie opgezet in heel Brabant. Vanuit zijn werkzaamheden bij de politie, voorheen taakaccenthouder Verkeer, kwam hij in aanraking met VVN. Door zijn gedrevenheid voor verkeersveiligheid, bleef hij ook na zijn pensionering, enthousiast bestuurslid van VVN-afdeling Maasland. Hij maakt al ruim 20 jaar deel uit van het bestuur en is hier altijd een van de enthousiaste kartrekkers van geweest.

Wij vinden dit als afdeling Maasland duidelijk een groot verlies van zijn expertise en energieke inbreng in ons bestuur voor het bevorderen van verkeersveiligheid in ons werkgebied.

Toon was o.a. betrokken bij het verkeersexamen, verkeersbrigadiers, projecten “Verkeer in, walkman uit!”, auto te water, educatieve verkeerstuin en acties als “Wij gaan weer naar school” en niet te vergeten de jaarlijkse BOB-acties en al meer dan twintig jaar het dodehoekproject.

Deze opsomming van zijn activiteiten als bestuurslid van onze afdeling toont aan dat hij de benoeming tot erevoorzitter van onze afdeling meer dan verdiend heeft. Zie ook zijn activiteiten voor het dodehoekproject.

Door Corona hebben wij als bestuur informeel afscheid genomen.

Als vrijwilliger in hart en nieren heeft het bestuur hem benoemd tot erevoorzitter van onze afdeling.