14-08-2022

Succesvolle Verkeersdag voor Vluchtelingen.

VVN afdeling Maasland (Oss en Bernheze) heeft in samenwerking met Thuis in Oss, een verkeersdag georganiseerd voor de vluchtelingen die in de gemeente Oss worden opgevangen. Deze dag vond plaats op zaterdag 13 augustus 2022 naast het gemeentehuis in Oss..

De projectleiding van VVN Maasland (Ine van Aarssen-Janssen en Jan Huijbers) hadden voor de diverse leeftijdscategorieën o.a. het volgende op het programma staan: de verkeerstuin (skelters en andere voertuigen, verkeerslichten, oversteekplaats, verkeersborden, enz.). Er werden skateclinics gegeven door erkend instructeur Hans. De kinderen konden geschminkt worden bij ‘Tante Sannie’ en ook ‘Clown Fleur’ zorgde voor een onvergetelijke dag. Er stond een vrachtwagencombinatie van M. Hanegraaf  opgesteld voor het dodehoekproject. Uiteraard was QUICK – de mascotte van VVN Maasland – ondanks te hitte (34 graden) wel aanwezig, maar mocht het heel rustig aan doen.

Om van deze dag een nog groter succes te maken, waren o.a. politie, brandweer (ook jeugdbrandweer), ambulance Rode Kruis en de dierenambulance aanwezig. Het streven was om de doelgroep op een positieve manier te laten kennismaken met de verschillende hulpdiensten.

Ook de volwassenen werden bij deze dag betrokken door hen kennis te laten maken met vluchtelingen van andere nationaliteiten. Dit door het maken van kleine, land- en cultuurspecifieke, hapjes voor elkaar. Dit werd een groot succes!

Heel bijzonder is dat een van de Oekraïense vluchtelingen een professionele poppenspeelster is. Zij gaf in Oekraïne verkeersvoorlichting d.m.v. een poppenspel. Zaterdag – tijdens de verkeersdag – gaf zij een voorstelling aan kinderen van diverse nationaliteiten. De aanwezige hulpdiensten werden bij het spel betrokken.

Het motto van VVN Maasland is om van ‘Thuis in Oss’…. ‘SAMEN VEILIG THUIS in OSS’ te maken. Wij hebben er SAMEN een onvergetelijke dag van gemaakt! We hebben laten zien waar we in Oss voor staan.

Voor een korte impressie zie

https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/verkeersdag-voor-vluchtelingen-groot-succes-geweldig-leuke-dag

https://www.kliknieuws.nl/regio/oss/197039/verkeersdag-voor-kinderen-van-vluchtelingen

Bekijk hier onze impressie van de dag.

OSS | Kinderen van diverse nationaliteiten namen zaterdag deel aan een speciale Verkeersdag voor vluchtelingen in Oss.
Op een plein naast het gemeentehuis was door VVN afdeling Maasland (Oss en Bernheze) in samenwerking met ‘Thuis in Oss’ van alles georganiseerd. Op het programma stonden onder meer een verkeerstuin (skelters en andere voertuigen, verkeerslichten, oversteekplaats, verkeersborden) en ook de hulpdiensten als politie en brandweer waren, mét materieel, aanwezig. Er werden skateclinics gegeven door een erkend instructeur. De kinderen konden geschminkt worden bij ‘Tante Sannie’ en ook ‘Clown Fleur’ zorgt voor een onvergetelijke dag. Natuurlijk mocht een vrachtwagen voor het dodehoekproject niet ontbreken. Om het feest compleet te maken konden de kinderen plaatsnemen achter het stuur van een vrachtwagen. Medewerkers van politie, brandweer (ook jeugdbrandweer), ambulance Rode Kruis en de dierenambulance lieten zien wat ze allemaal doen. “We willen de doelgroep op een positieve manier laten kennismaken met de verschillende hulpdiensten”, aldus de organisatoren.
Ook de volwassenen worden bij deze dag betrokken door hen kennis te laten maken met vluchtelingen van andere nationaliteiten. Dit door het maken van kleine, land- en cultuurspecifieke hapjes voor elkaar.
Heel bijzonder was dat een van de Oekraïense vluchtelingen een professionele poppenspeelster is. Zij gaf in Oekraïne verkeersvoorlichting d.m.v. een poppenspel. Tijdens de verkeersdag verzorgde zij voorstellingen.