18-09-2017

VVN afdeling Maasland prominent aanwezig bij Berghem Bruist !

Op 17 september Bruiste Berghem onder een stralend zonnetje. Deze keer met het thema ‘op straat’. VVN afdeling Maasland leverde hieraan een bijdrage met een aantal projecten:

EDUCATIEVE VERKEERSTUINEN
Er werden 2 verkeerstuinen uitgezet. Een met skelters voor de leeftijd van 4 tot 10 jaar en een verkeerstuin waarin de allerkleinsten van 1 tot 4 jaar zich konden vermaken op allerlei fietsjes en autootjes.

SCHMINKEN
Tante Sannie schminkte heel veel kindergezichtjes met prachtige kunstwerkjes in het thema verkeer. Kinderen stonden in de rij. Om het wachten te veraangenamen konden zij zich creatief bezighouden met een verkeerskleurplaat van VVN.

SKATECLINICS
Er werden skateclinics gegeven door een ervaren instructeur waarbij de nadruk vooral lag op veilig skaten in het verkeer en het gebruik van de juiste beschermingsmiddelen.

ALCOHOL- EN DRUGSBRILLEN
Geïnteresseerden konden door middel van een alcohol- en drugsbril ervaren wat het gebruik van alcohol of drugs voor invloed heeft op hun gezichtsvermogen en echt niet kunnen in het verkeer.

ACROBAAT
Een acrobaat op een hoge fiets, versierd met reflectoren, bracht het belang van goed zichtbaar zijn in het verkeer onder de aandacht. Uiteraard mocht de reflectie op zijn fluoriserende kleding niet ontbreken. Hij deelde gadgets uit die in het teken stonden van zichtbaarheid.

Een geslaagd evenement met veel positieve reacties van bezoekers en de organisatie!