23-06-2021

VVN afdeling Maasland (Oss en Bernheze) brengt uniek leer-vertelboekje uit

BERNHEZE • Afdeling Maasland van VVN bestaat dit jaar 65 jaar. Als grootste afdeling van VVN in Nederland met als werkgebied Oss en Bernheze worden al jaren tal van projecten uitgevoerd. De dodehoek, verkeersexamens en cursussen voor senioren en interactieve voorstellingen van acteurs. Ook is er aandacht voor de gevaren van landbouwverkeer. Centraal staat de gedachte dat verkeersdeelnemers altijd rekening met elkaar dienen te houden. Het gedrag van de verkeersdeelnemers staat centraal in alle projecten. Voor bijna alle doelgroepen kent afdeling Maasland projecten.

Foto’s: Marcel van der Steen

Wat nog ontbrak was een project gericht op peuters en kleuters. Kinderen op een speelse manier kennis laten maken met verkeer kan al beginnen op zeer jonge leeftijd. Ouders begeleiden de kinderen door het verkeer en leggen voortdurend uit waar de kinderen op moeten letten. Om daar een handvat aan te geven is nu een kleurrijk prentenboekje uitgebracht voor het jonge kind; peuters en kleuters. De hoofd-persoon in Quick (de mascotte van VVN afdeling Maasland), een schildpad die zich langzaam voortbeweegt maar wel snel kan denken hoe te handelen in het verkeer. Dit figuur komt inmiddels op heel veel projecten van afdeling Maasland voor.

Ook geeft Quick in een korte tekst aan wat voor het kind belangrijk is, hoe te handelen in die situatie. De tekst is kort, zodat het kind deze kan inprenten en eventueel in een rollenspel kan nazeggen.
Het boekje wordt door VVN afdeling Maasland gratis verspreid onder alle basisscholen, kinderdagverblijven, locaties peuterwerk en geregistreerde gastouders binnen de gemeenten Oss en Bernheze. Op woensdag 16 juni is het boekje aan wethouder Rien Wijdeven aangeboden.