18-10-2016

VVN afdeling Maasland houdt weer haar jaarlijkse fietscontroles.

VVN afdeling Maasland houdt fietscontroles op Daltonschool In Balans en OBS De Kleine Wereld

Op 17 oktober werden door VVN afdeling Maasland samen met Fietsplezier Michel van de Wetering 47 fietsen gecontroleerd van leerlingen van Daltonschool In Balans en van OBS De Kleine Wereld.

Voldoende zichtbaar zijn op de fiets is iedere dag weer belangrijk. Voor kinderen is dit van nog groter belang, omdat zij doorgaans kwetsbaarder zijn in het verkeer.
Vanaf een jaar of 9 gaan kinderen steeds vaker zelfstandig het verkeer in op de fiets. Niet alleen naar school, maar ook naar sportclubs, stad of bibliotheek.

Vaak is dit tegen de avond, soms is het ook nog slecht weer. Voor automobilisten hèt moment van de dag waarop zij gehaast naar huis rijden. Maar ook hèt moment van de dag om een kind op de fiets over het hoofd te zien.

Goede zichtbaarheid is van levensbelang. Als je goed zichtbaar bent, wordt er rekening met je gehouden. Ieder jaar komt er toch een aantal personen om het leven door het feit dat ze niet gezien worden. Geen verlichting voor of achter of geen reflectoren op de fiets, geen reflecterende kleding, het zijn mogelijke oorzaken van ongevallen.

VVN afdeling Maasland vindt goede fietsverlichting belangrijk en besteedt daarom tijd en geld om dit onder ieders aandacht te brengen. Samen met de plaatselijke fietsenmaker controleren we ieder jaar honderden fietsen op scholen en tijdens speciale fietsverlichtingsacties.