06-06-2019

VerkeersVeiligheidsdag Geffen in weekblad Regio

Lees hier het artikel in weekblad Regio over de Verkeersveiligheidsdag op 23 juni in Geffen:

Geffen: Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland organiseert in samenwerking met de Dorpsraad Geffen een Verkeersveiligheidsdag op zondag 23 juni. Het programma duurt van 11.00 tot 16.00 uur. De entree en deelname is gratis.

Veilig Verkeer Nederland zet diverse projecten en activiteiten in. Zo komen er educatieve verkeerstuinen voor kinderen van 1 tot en met 3 en van 4 tot en met 12 jaar. Er is ook een kantelsimulator. Stap in en een ervaren instructeur leert je om jezelf ondersteboven uit een auto te bevrijden. Er worden skateclinics gegeven door en deskundig instructeur. Skates, helm, knie.-en kinbeschermers zijn ter plaatste aanwezig.

Dodehoekproject

Ervaar tijdens het dodehoekproject vanuit de cabine van een vrachtwagen wat een chauffeur wel, maar vooral niet kan zien. Ook interessant is de voorstelling over verkeer, gegeven door Poppentheater Poppenjans. Zet ook eens een alcohol- en drugsbril op. Ervaar met deze bril op hoe het is om onder invloed deel te nemen aan het verkeer.

Activiteiten

Leuk voor de kinderen is de aanwezigheid van een clown op een hoge fiets. Of wat te denken van spelen met tractoren en loaders in het zand, schminken, knutselen en diverse andere activiteiten.

Kleurwedstrijd

Er is een kleurwedstrijd met als thema ‘verkeer’. Leerlingen van de basisschool in Geffen ontvangen deze kleurplaten op school. De kleurplaten zijn ook op diverse plaatsen in Geffen te verkrijgen en hier te downloaden van de website van VVN afd. Maasland. De platen zijn getekend door Roy Thijssen van Hart voor Oss. Op zondag 23 juni kunnen de kleurplaten ingeleverd worden bij het Mobiel Informatie Centrum van VVN afd. Maasland op het Dorpsplein in Geffen. De winnaars worden persoonlijk benaderd.

Demonstraties

Er zijn deze dag diverse demonstraties. Kinderen mogen plaatsnemen in een politiewagen of op een politiemotor, de brandweer laat zich zien en er staan landbouwvoertuigen van brancheorganisatie CUMULA. Een takelbedrijf geeft demonstraties met een takelwagen. Verder zijn onder andere de Dierenambulance, EHBO Geffen en Stichting AED Beheer Geffen van de partij op het Geffense Dorpsplein.

Enthousiast

Namens de organisatie geef Ine van Aarssen (projectleiding) aan dat deze verkeersveiligheidsdag bestemd is voor alle leeftijden. Ze is heel enthousiast over het resultaat. “Samen gaan we voor nul verkeersdoden in Brabant”. In 2019 is ons thema ‘Zichtbaarheid”. Iedereen is van harte welkom op zondag 23 juni. We hopen veel mensen te mogen verwelkomen.