13-04-2015

Verkeersexamens 2015

Van maandag 13 t/m dinsdag 21 april 2015 werd door VVN afd. Maasland weer het praktisch verkeersexamen georganiseerd voor de groepen 7/8 van de basisscholen uit haar werkgebied (gemeenten Oss en Bernheze met daarbij ook Nuland en Vinkel). Er werd gedurende deze periode door circa 1400 leerlingen over enkele van de drukst bereden straten van Oss gefietst. Dit met als einddoel het verkeersdiploma te behalen. De Wethouder van Eschstraat, Molenstraat, Raadhuislaan en Kortfoortstraat kleurden gedurende ruim anderhalve week oranje. De start en finish vonden – net zoals voorgaande jaren – plaats achter de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat in Oss.

3e jaars leerlingen

Ook dit jaar werden 3e jaars leerlingen van Het Hooghuis, studierichting Sport, Dienstverlening en Veiligheid bij de praktische verkeersexamens ingezet o.a. als controleposten. Dit in het kader van praktijkervaring opdoen op een stageplaats.

Schriftelijk examen

Het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland werd op donderdag 9 april afgenomen. De deelnemers die zowel geslaagd waren voor het schriftelijk als het voor praktisch verkeersexamen behaalden het felbegeerde verkeersdiploma.

Fotoalbum