29-04-2021

Verkeersexamen op De Fonkeling

Vandaag mochten de kinderen van de groepen 7 en 8 van De Fonkeling in Berghem eindelijk hun praktisch verkeersexamen doen. Nadat ze 31 maart al geslaagd waren voor het theoretisch examen, was het vandaag tijd om te laten zien dat wat ze geleerd hebben, in praktijk toe kunnen passen.
Het was even spannend of alles wel door kon gaan, want in verband met de coronamaatregelen ging het jaarlijks examen, wat georganiseerd wordt door Veilig Verkeer Nederland, wederom niet door. Vorig jaar waren de kinderen erg teleurgesteld, daarom hebben we dit jaar een route uitgezet in eigen dorp. Veilig Verkeer Nederland heeft ons geholpen door de hesjes voor de kinderen en het beroemde stoplicht uit te lenen, zodat het voor de kinderen een echt examen werd. Een aantal vrijwilligers waaronder oud-collega’s hebben op verschillende punten in de route, de kinderen beoordeeld.
Met gezonde spanning stonden ze vanmorgen opgesteld voor de school. Directeur Justine Hoffman nam het voortouw en is als eerste gestart om deel te nemen aan het examen. Dit maakte het heel speciaal voor de kinderen, want wie kan nu zeggen dat ze samen met de directeur examen hebben mogen doen. Ruim 200 leerlingen en de directeur zijn met vlag en wimpel geslaagd voor hun praktisch verkeerexamen en daar zijn wij leerkrachten heel trots op!