20-04-2022

Verkeersdag voor Senioren.

Op 20 april om acht uur in de ochtend staan de 57 deelnemers al in de rij voor deelname aan de verkeersdag voor senioren

Het is van belang dat kennis van de verkeersregels wordt opgefrist en zelf inzicht te krijgen over het eigen functioneren in het verkeer door zich te laten testen door een fysiotherapeut, een audicien en een opticien. Novadic Kentron geeft informatie over het gebruik van medicijnen en alcohol door ouderen, in een rijsimulator wordt de reactiesnelheid gemeten en daarnaast nog 1 uur rijden in een lesauto met een ervaren instructeur.

Verder kunnen door de deelnemers, vaak frequente e-bikers, de verschillen tussen typen e-bikes aan den lijve ondervinden.

De verkeersdag voor senioren werd voor de vijfde keer georganiseerd door VVN-afdeling Maasland (Oss en Bernheze) bij Verkeersschool Kees van Iersel in Heesch, die weer de lokalen en buitenruimten ter beschikking stelde. Met de inzet van bedrijven en organisaties wordt een professionele activiteit voor het bevorderen van verkeersveiligheid georganiseerd.

Directeur Ben van der Steen van de rijschool stelt: “Deze verkeersdagen voor senioren tonen aan dat het noodzakelijk is om op de hoogte te blijven van nieuwe verkeersregels en zich daarbij ook te laten toetsen op hun rijvaardigheid. Veilig deelnemen aan het verkeer is naast je eigen belang ook voor andere verkeersdeelnemers essentieel”.

Projectleiders Jan Huijbers en Ben van der Steen bereiden een volgende verkeersdag voor het najaar van 2022 al voor.

Kandidaten melden zich o.a.  aan via ouderenorganisaties, door positieve verhalen van de senioren in de eigen omgeving en soms ook door kinderen die hun ouders vragen om deel te nemen om zo een onafhankelijke beoordeling van hun rijvaardigheid te krijgen.