23-10-2021

Verkeersdag voor Senioren

Na een periode van stilte wegens corona organiseerde Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland (gemeenten Oss en Bernheze) op 13 oktober weer een verkeersdag waarop senioren (mensen die al langer hun rijbewijs hebben) hun kennis van de verkeersregels konden opfrissen. Om risico’s van corona besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, was het aantal deelnemers beperkt en moesten de deelnemers hun vaccinatiebewijs tonen.

Naast het opfrissen van de theorie, waarin de deelnemers bekend werden gemaakt met o.a. verschillende soorten rotondes en wegbelijningen, brachten ze ook een bezoek aan de fysiotherapeuten, werd hun reactievermogen gemeten in een rijsimulator, kregen ze informatie over de invloed van alcohol en medicijnen in het verkeer bij ouderen, konden ze gebruik maken van verschillende soorten elektrische fietsen en reden ze 1 uur in een lesauto met een ervaren instructeur.

De dag werd georganiseerd bij Verkeersschool Kees van Iersel in Heesch, die hun lokalen en ruimten weer ter beschikking stelden.

VVN afdeling Maasland wil naast Verkeersschool Kees van Iersel ook graag FysioCentrum Heesch, FIETSplezier Michel van de Wetering, Novadic-Kentron en de vele vrijwilligers bedanken die deze dag weer mogelijk gemaakt hebben.

De volgende Verkeersdag voor Senioren is gepland in april 2022. Zodra de datum bekend is zullen gegadigden die nu niet konden deelnemen worden geïnformeerd.

Sectie titel