18-02-2022

Veilig Verkeer Nederland roept kinderen op om VVN Verkeersexamen te oefenen

BERNHEZE – Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft speciaal voor alle kinderen van groep 7 en hun ouders een oefenwebsite samengesteld om het verkeersexamen thuis voor te bereiden. Dit kan via www.examen.wn.nl/verkeerskennis. Er kan nog een kleine twee maanden worden geoefend want 28, 29 en 31 maart vindt namelijk het VVN Theoretisch Verkeersexamen plaats.

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom roept Veilig Verkeer Nederland kinderen van groep 7 en hun ouders op het theoretisch verkeersexamen te oefenen om eind maart goed voor de dag te komen.
Dit kan met de kennistest, maar ook met een verkeersquiz. Om in de sfeer van het examen te komen, staat er ook een oefenexamen klaar. “Statistieken uit voorgaande jaren laten zien dat kinderen doorgaans vooral moeite hebben met het juist interpreteren van het verschil tussen voorgaan en voorrang. Ook ouders blijken niet altijd het verschil te kennen”, zegt WN-directeur Evert-Jan Hulshof.

Lastige verkeersbegrippen eenvoudig toepassen

Tijdens het oefenen komen op een speelse manier allerlei handige tips en ook vaak lastige begrippen aan de orde, zoals voorrang en voorgaan.
Dit wordt met behulp van tekeningen en filmpjes verduidelijkt zodat het duidelijk is wat je moet doen in het verkeer. Hele praktische en herkenbare onderwerpen zoals oversteken, grote voertuigen in het verkeer en het meenemen van bagage op de fiets komen ook aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan veilig fietsen in een groep en natuurlijk ook hoe je ervoor zorgt dat je je niet laat afleiden in het verkeer. Dat is nog best een uitdaging.

Nuttige oefeningen vindt u op:

examen.vvn.nl
examen.vvn.nl/oefenen
examen.vvn.nl/verkeerskennis
examenquiz.vvn.nl