13-07-2016

Traktatie voor leerlingen VSO De Singel Oss

Enkele jaren geleden heeft VVN afd. Maasland (regio Oss) het project Knutselfiets ontwikkeld. Dit, op het VSO gerichte project, bestaat uit een kist met daarin een complete, gedemonteerde fiets. Aan de hand van zeer gedetailleerde montage-instructies kan de fiets worden gemonteerd.

In de bijbehorende lesmap verder aandacht voor verkeersregels en –tekens m.b.t. de fiets, wetenswaardigheden aangaande de fiets, een fietskwartet en instructies voor het verrichten van enkele kleine reparaties aan de fiets. In de kist verder een montagestandaard en het benodigde gereedschap. Het project vindt afzet door heel Nederland.

Door het succes van dit project moesten er nieuwe kisten gemaakt worden. Hiervoor is VVN afd. Maasland een samenwerking aangegaan met VSO De Singel in Oss. De leerlingen hebben de kisten gemaakt tijdens de lessen techniek/houtbewerking, onder begeleiding van leerkracht Sjaak Kuijpers.

 

Bedankje

Op dinsdagmiddag 12 juli 2016 trakteerde VVN afd. Maasland de leerlingen op een heerlijk ijsje van Venezia. De komst van Alessandro de Marco met zijn ijskarretje naar De Singel was een aangename verrassing. Met dank aan de school voor de bijdrage aan dit prachtige project.