01-03-2023

Samenwerking Veilig leren omgaan met opvallend landbouwverkeer en het dodehoekproject

BERNHEZE – VVN, afdeling Maasland – gemeenten Oss en Bernheze – combineert dit jaar haar dodehoekproject voor basisscholen – vrachtwagens en touringcars – met het Cumela-projedt ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL).

Uit: Mooi Bernhezer        Foto’s: Theo Verhoeven

In de grote loods bij Langenhuizen, Agrarisch Loon- en Grondverzetbedrijf aan de Loosbroekseweg in Nistelrode werden voor maandag 6 en dinsdag 7  februari een trekker/oplegger en verschillende landbouwvoertuigen opgesteld. De scholen uit de omgeving waren uitgenodigd om met hun leerlingen naar de betreffende locatie te komen. Zij kregen eerst kort de theorie, waarna de leerlingen werden verdeeld over de voertuigen voor de praktijk. Hierbij konden ze zelf

ervaren wat de chauffeur ziet, maar vooral ook niet ziet. Heel belangrijk is om inzicht te krijgen wat de gevaren zijn van de gro­te en brede voertuigen met de scherpe en puntige uitsteeksels. Wethouder Marius Tielemans en de gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen  waren              deze maandagochtend bij de opening aanwezig.

VVN afdeling Maasland (ge­meenten Oss en Bernheze) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar nul verkeersdoden’. Fijn dat ook Cumela zich hierbij aansluit.