Verkleedbox

Op basis van een aantal door het BVL erkende verkeerslesmethoden werd voor De Verkleedbox, als spreekwoordelijke rode draad, een viertal basisthema's gekozen: oversteken, buitenspelen, de auto en de fiets

Veel aandacht gaat in de box uit naar een aantal hoofdpersonages vanuit de hulpverlening en handhaving: de politieagent, de brandweerman, de brigadier en de verpleegster. De Verkleedbox dient als een multifunctionele verkeersgrabbelton voor docenten van de basisschoolgroepen 1 t/m 4 en bevat materiaal waarmee verkeerslessen op een gevarieerde manier kunnen worden ingevuld.

Zo bevat de box o.a. een voorleesverhaal met bijbehorend praatplatenboek, een cd met kinderliedjes, verkleedspullen als een politiepak met pet, een verpleegstersuniform met toebehoren, een brandweerpak en brigadierkleding voor een zelfstandig op te voeren toneelstuk. Het uiteindelijke product is een unieke mengvorm van creativiteit, speelsheid en educatieve leerdoelen.

Het feit wil dat jonge kinderen vaak deelnemen aan het verkeer, zonder goed op de hoogte te zijn van de mogelijke gevaren. Tijdig beginnen met voorlichting is dan ook belangrijk en werkt preventief.

Bekijk hier de promofilm van dit project

Projectleider: Ine van Aarssen-Janssen

Info: verkleedbox@vvn-maasland.nl