Veilig Skaten

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland (gemeenten Oss en Bernheze) biedt u een vernieuwd verkeersproject aan: SKATEN.

Enige jaren geleden ontving u al een verkeersproject onder de naam SKATEN. Dit bestond uit een doorzichtige map met daarin dertig leerlingenboekjes en een instructieboekje voor de leerkracht. Dit project is niet meer verkrijgbaar.

Op advies van gebruikers hebben we het in een ander jasje gestoken. De opzet is nu beknopter. Aan het theoretisch gedeelte kan nu in één les gewerkt worden. 

Het vernieuwde project gaat uit van een klassengesprek met de leerlingen, gevolgd door een werkvorm waarin de leerlingen met elkaar criteria zoeken die passend zijn bij veilig skaten. De les eindigt door centraal die criteria te rangschikken. Dit lijstje is uiteindelijk de poster op A3-formaat welke in de klas opgehangen kan worden en een mini poster op A5-formaat die uitgereikt kan worden aan de leerlingen.

Aan te bevelen is om hiermee een link te maken naar de ouders/ verzorgers. Dit project past in de criteria van het BVL. De gehele uitleg is te lezen op het instructieblad voor de leerkracht.

Lesmateriaal flyer, instructie en A3 poster,  kunt u hier downloaden.

Voor vragen aangaande dit nieuwe verkeersproject:

info@vvn-maasland.nl.

Wij hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het met veel plezier veilig skaten.