Veilig Skaten

Om kinderen te helpen veilig te skaten op de openbare weg is een lesinstructie voor de leerkracht gemaakt.

Tevens is een extra informatieblad samengesteld dat gebruikt kan worden naast de lesinstructie.

Dit extra informatieblad bevat de volgende onderdelen:

  1. Discussie: om met elkaar te praten over gewenst gedrag, en eigen reflectie van eigen gedrag of dat van andere weggebruikers.
  2.  Skatecode: gedragsregels die opgesteld zijn door de skatebond. Iedere skater dient zich aan deze regels te houden!
  3. Info: interessante informatie om te onthouden.
  4. Doen: opdrachten om een knutselwerkje te maken of iets om over na te denken.

Het lesmateriaal van Veilig Skaten kan als theorie gebruikt worden naast de verschillende lesmethoden op de school en past in de criteria van het Brabants Verkeersveiligheidslabel.

 

Een waardevolle aanvulling is een praktijkles. Er zijn in Nederland organisaties die skate-clinics aanbieden.  Het is belangrijk om vooraf eerst aandacht te besteden aan de theorie. De praktijkles is in te voegen bij de criteria praktische projecten van het Brabants Verkeersveiligheidslabel.

Informatie over skateclinics kunt u opvragen via skaten@vvn-maasland.nl

Het lesmateriaal van het project Veilig Skaten voor de scholen binnen het werkgebied van VVN afdeling Maasland is gratis.

Voor scholen buiten het werkgebied wordt een vergoeding in de kosten voor het lesmateriaal gevraagd van € 15,00 exclusief verzendkosten.

De praktijkles kan aangevraagd worden en daarvoor worden binnen het werkgebied van VVN-afdeling Maasland de kosten van de instructeur en een kilometervergoeding in rekening gebracht.

Voor een praktijkles wordt € 90,– gerekend en verder € 0,29 per km.