23-09-2005

‘Op voeten en fietsen’

3VO Maasland heeft samen met de Stichting Onderwijsbegeleiding Midden-Brabant (SOM) een lespakket ontwikkeld voor haar educatieve verkeerstuin. Wethouder Ermers mocht het eerste exemplaar van het lespakket gisterochtend bij basisschool Sterrebos aan de Verdistraat in Oss in ontvangst nemen.
In het kader van de landelijke actie ‘op voeten en fietsen’ van 3VO maakten leerlingen van basisschool Sterrebos gebruik van de educatieve verkeerstuin, die in mei 2003 door Tafelronde 73 Oss is geschonken aan 3VO Maasland.

Dankzij de Dance Classics Party en bijdragen van diverse andere sponsors is het project een succes geworden. “Met deze bijdragen konden wij deze aanhangwagen met inhoud aanschaffen. Al veel leerlingen hebben hiervan met heel veel plezier gebruik mogen maken”, vertelt Ine van Aarssen-Janssen (3VO) trots over het project. “Er is enorm veel vraag naar dit educatieve verkeersproject.”
Bij de uitvoering binnen het werkgebied wordt 3VO Maasland waar mogelijk ondersteund door leerlingen van de studierichting Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Hooghuis Lyceum, locatie Zuid, die hiermee een stageopdracht vervullen.