27-10-2011

Fietsverlichtingsactie Oss weer een succes

Gratis reparatie van kapotte fietsverlichtingen trok -veel belangstelling. De Fietsersbond afdeling Oss en Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland hielden op donderdag 11 november voor de vierde keer een fietsverlichtingactie naast de Groene Engel in Oss. Om 16.45 uur gaf wethouder lding het startsein. Technisch vakkundige vrijwilligers en monteurs hebben ondanks het barre weer in totaal zo’n 40 fietsen gerepareerd.

Hulp van diverse fietsenmakers

De Fietsersbond is zeer tevreden over de spontane hulp van tweewielerservice Leon Jansen die met zijn rijdende werkplaats voorzien van vele materialen ook aanwezig was. Verder was er de mogelijkheid om bij diverse fietswinkels in Oss, Ravenstein en Herpen tijdens deze actie gratis de verlichting te laten repareren.

Heesch
Ook de fietsreperatieactie die vorig jaar in Heesch plaatsvond kan rekenen op een vervolg. Op vrijdag 26 november vindt van 17.00 tot 20.00 uur bij de Pas een dergelijke actie plaats. Daaraan werken mee: Fietswereld Michel van de Wetering, Ruys Tweewielers en Profile Brima voor een gratis reparatie.