01-12-2016

Fietsverlichtingsactie Oss 2016

Op donderdag 1 december werd de fietsverlichtingsactie in Oss gehouden bij De Groene Engel en bij het station. Wethouder Wagemakers gaf het startsein voor deze actie waarbij ook de Sint en zijn hoofdpiet acte de presence gaven.

Gebrekkige verlichting kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties en ongelukken, soms zelfs met dodelijke afloop. Reden genoeg voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland  om samen met de Fietsersbond afdeling Noordoost Brabant en Repair Café Oss de jaarlijkse fietsverlichtingsactie te organiseren.

Het deskundig team van Verboven Tweewielers  uit Lith en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afd. Maasland en van de Fietsersbond verzorgden de reparaties bij De Groene Engel in het centrum van Oss. Personen van wie de fiets gerepareerd is, kregen van VVN afd. Maasland een kleine attentie. Voor de wachtenden stond er warme chocolademelk en erwtensoep klaar.

Het Repair Café verzorgde, geheel gratis, fietsverlichtingsreparaties in de bewaakte fietsenstalling van de gemeente aan de Spoorlaan.

Samen gaan we voor NUL VERKEERSDODEN BRABANT!