26-11-2015

Fietsverlichtingsactie Oss 2015

Op donderdag 26 november werd de jaarlijkse fietsverlichtingsactie gehouden bij De Groene Engel en het Centraal Station in Oss. Ook de politie verleende medewerking aan deze actie. Fietsers waarbij de verlichting niet in orde was kregen de keuze: of ter plekke laten repareren of een bekeuring. Wethouder Wagemakers, tevens ambassadeur actie ‘Nul Verkeersdoden Brabant!’ gaf het startsein voor deze actie. Het geheel werd opgeluisterd door X-Plosion Entertainment. De Verlichtingspiet op een speciale fiets (uiteraard goed zichtbaar) vertoonde in het centrum van Oss zijn kunsten.

Het deskundig team van Verboven Tweewielers uit Lith, vrijwilligers van VVN afd. Maasland en de Fietsersbond verzorgden de reparaties bij de Groene Engel in het centrum van Oss terwijl een team van Repair Café actief was bij het Centraal Station. Alleen de materialen werden in rekening gebracht. Personen van wie de fiets gerepareerd was, kregen van VVN afd. Maasland een leuke attentie. Voor de wachtenden stond chocolademelk en erwtensoep klaar.

Op deze avond werden circa 100 fietsen gerepareerd waarvan de verlichting niet in orde was. Het belang van deze actie is duidelijk. Gezamenlijk zullen we deze verlichtingsactie dan ook blijven herhalen! Dankzij deze enthousiaste groep werd Oss weer een stukje verkeersveiliger.