07-12-2004

Fietsers vogelvrij

Actie VVN Afd. Maasland, regio Oss en Fietsplezier Michiel vd Wetering.

HEESCH -Als je fietst dan denk je die automobilist ziet me wel’. Zit je in de auto, dan denk je waarom hebben die fietsers geen verlichting’. Fietsen zonder licht is levensgevaarlijk.

VVN Afd. Maasland, regio Oss werkt regelmatig samen met Fietsplezier Michel vd Wetering. Zo ook op 23 november. Bij Fietsplezier was het gezellig druk. Er waren erwtensoep, chocomel en pepernoten, maar het belangrijkste was de gratis reparatie van kapotte fietsverlichting.
Zwarte Pieten gingen het dorp in om mensen op de actie attent te maken, de wijkagent Wim Kluessjen kwam ook nog even kijken en vertelde dat overtreders een bekeuring krijgen. Maar deze dag was er een lichtpuntje. Elke overtreder werd er op attent gemaakt dat de bekeuring ingewisseld kon worden bij Fietsplezier tegen een reparatie van de fietsverlichting. Arbeidsloon werd niet berekend, enkel de materialen. Wat een luxe! Net als het redactieteam van DeMooiBernhezeKrant maakten veel mensen gebruik van deze actie en kregen een sticker op de fiets die verklaarde dat de verlichting nu in orde was én een tas met hebbedingetjes. Ook wethouder Wijdeven kwam kijken hoe de reparaties vorderden. Hij vertelde: “Op de basisschool wordt kinderen geleerd zich veilig in het verkeer te bewegen en krijgen ze het verkeersdiploma. Als ze in het voortgezet onderwijs komen, lijken ze alles weer te vergeten. Maar bijvoorbeeld verlichting en omgaan met de dode hoek van de vrachtwagens is gigantisch belangrijk. Daarom is besloten ook in 2013 weer geld uit te trekken voor een dergelijke actie. Regionaal en provinciaal wordt hier veel waarde aan gehecht, maar kan alleen mogelijk gemaakt worden dankzij vele vrijwilligers en maatschappelijk verantwoorde middenstanders als Fietsplezier”.
1 December is weer een actie van VVN Maasland, regio Oss.