28-03-2019

Drukbezochte verkeersdag senioren

BERNHEZE –  Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland (regio Oss) organiseerde woensdag 27 maart voor de tweede keer de verkeersdag voor senioren voor kandidaten uit de gemeenten Oss en Bernheze die in het bezit zijn van een rijbewijs. Door de grote belangstelling voor deze opfriscursus, die oktober vorig jaar plaatsvond, ontstond al meteen een wachtlijst. VVN Maasland is dan ook van plan om deze verkeersdag periodiek te organiseren.

Om 8.45 uur opende wethouder Rien Wijdeven van de gemeente Bernheze en Joop van Orsouw van de gemeente Oss de dag.

Wethouder Wijdeven: “Veilig weggebruik is voor iedereen belangrijk en dus ook voor oudere verkeersdeelnemers. Het is goed dat dit aandacht krijgt en VVN er ook speciaal de aandacht op richt.”

De dag bestond uit een theoretisch- en een praktisch gedeelte. In een theorieles werd je op de hoogte gebracht van de veranderde verkeers- en gedragsregels. Naast deze theorielessen was er gelegenheid om met een rijinstructeur een uur in een lesauto te rijden en de kennis in praktijk te brengen.

Verder kon je in een rijsimulator je reactiesnelheid laten meten. Je kon een parcours afleggen op een e-bike om verschillende soorten elektrische fietsen te testen.
Er werd informatie verschaft over geneesmiddelen en alcohol bij ouderen in het verkeer en een gespecialiseerd fysiotherapeut gaf voorlichting over vitaal ouder worden. En als laatste was er een opticien en een audicien aanwezig om de ogen en oren te testen en zo nodig advies te geven.

Meer foto’s op www.mooibernheze.nl/albums
F
otograaf: Marcel van der Steen