28-02-2016

Dodehoekproject voor leerlingen van Het Hooghuis

Op donderdag 3 maart 2016 organiseert de projectleiding  van VVN afd. Maasland op Het Hooghuis, locaties Zuid en West het dodehoekproject voor het voortgezet onderwijs ‘Good 2 See You!’. Ruim 20 enthousiaste vrijwilligers, 4 vrachtwagencombinaties en 1 touringcar worden ingezet om de bijna 300 leerlingen voorlichting te geven over de dodehoekproblematiek. Deze voertuigen staan opgesteld in de Meidoornlaan in Oss.

Het is van belang om deze toekomstige bestuurders bewust te laten worden van de gevaren waarmee zij in het verkeer geconfronteerd kunnen worden.

Om het belang van verkeerseducatie óók op het voortgezet onderwijs te onderstrepen en zeker gezien de campagne ‘Nul verkeersdoden Brabant’ zijn bij het startmoment (8.15 uur) de wethouders Verkeer uit het werkgebied van deze afdeling (gemeenten Oss en Bernheze) aanwezig. Ook zij nemen deel aan de praktijkles door plaats te nemen achter het stuur van een van de ter plaatse opgestelde voertuigen.

Ook op de basisscholen in het werkgebied van VVN afd. Maasland wordt jaarlijks in de maanden januari t/m maart voorlichting gegeven over de dodehoekproblematiek.

De projectleiding, Ine van Aarssen-Janssen, Jan Huijbers en Antoon de Klein, geeft aan dat dit alles gerealiseerd kan worden dankzij het blijvend enthousiasme van alle deelnemende vrijwilligers en bedrijven.

VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’ met in 2016 als thema ALERTHEID!