18-01-2016

Dodehoekproject ‘This is my life!’ 2016

Weer van start op alle basisscholen

Op de basisscholen in het werkgebied van VVN afd. Maasland is het dodehoekproject ‘This is my life!’ weer van start gegaan. Deze actie houdt in dat in 3 maanden tijd, alle 46 basisscholen uit het werkgebied van VVN afd. Maasland (de gemeenten Oss en Bernheze en de plaatsen Vinkel en Nuland), bezocht worden door enthousiaste vrijwilligers (met vrachtwagen, bus of landbouwvoertuig) die de circa 1600 leerlingen de gevaren van de dode hoek in het verkeer bijbrengen.

De projectleiding (Ine van Aarssen-Janssen, Jan Huijbers en Antoon de Klein) ontvangt jaarlijks veel positieve reacties op dit project waarin de dode hoek bij vrachtwagens, landbouwvoertuigen en bussen aan bod komt. Het groot aantal voertuigen dat door diverse transportbedrijven en verkeersscholen belangeloos mag worden ingezet voor deze actie wordt dit jaar versterkt met een vuilniswagen van de gemeente Oss.

Bij de planning van het dodehoekproject zijn de gevolgen van de recessie nog steeds merkbaar. Van de enthousiaste groep bedrijven en vrijwilligers wordt nog meer gevraagd dan voorheen. Nieuwe transportbedrijven, rijscholen en uiteraard vrijwilligers die zich bij dit project aan willen sluiten zijn dan ook meer dan welkom.

VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’. Dankzij het blijvend enthousiasme van het hechte team vrijwilligers, (transport)bedrijven en verkeersscholen blijven wij ‘van de NUL een punt’ maken!