23-03-2017

Dodehoek voor Het Hooghuis

Op donderdag 23 maart 2017 organiseerde de projectleiding  van VVN afd. Maasland op Het Hooghuis, locaties Zuid en West het dodehoekproject voor het voortgezet onderwijs ‘Good 2 See You!’. Ruim 20 enthousiaste vrijwilligers, 4 vrachtwagencombinaties en 1 touringcar worden ingezet om de bijna 300 leerlingen voorlichting te geven over de dodehoekproblematiek in de Meidoornlaan in Oss.

Het is van belang om deze toekomstige bestuurders bewust te laten worden van de gevaren waarmee zij in het verkeer geconfronteerd kunnen worden.

Om het belang van verkeerseducatie óók op het voortgezet onderwijs te onderstrepen en zeker gezien de campagne ‘Nul verkeersdoden Brabant’ waren bij het startmoment wethouders en beleidsmedewerksters Verkeer uit het werkgebied (gemeenten Oss en Bernheze) en de taakaccenthouder verkeer van de politie aanwezig.

De projectleiding, Ine van Aarssen-Janssen, Jan Huijbers en Antoon de Klein, geeft aan dat dit alles gerealiseerd kan worden dankzij het blijvend enthousiasme van alle deelnemende vrijwilligers en bedrijven.

VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’ met in 2017 als thema ‘GA VOOR NIKS!’ Dus geen alcohol, medicijnen of drugs in het verkeer.