06-12-2020

Controles op fietsverlichting in Oss en Heesch: compliment van politie

De politie controleerde op vrijdagochtend in zowel Oss als Heesch op het gebruik van fietsverlichting en laat weten blij verrast te zijn door de resultaten van die controle.

Dat schrijven de wijkagenten van de Ruwaard en Bernheze op hun Instagrampagina’s. “Onze complimenten: veruit de meeste mensen hadden goede fietsverlichting!”, schrijven de agenten uit Bernheze.

Eenzelfde geluid klinkt uit Oss: “Het viel ons op dat veel mensen netjes duidelijk fietsverlichting voeren en goed zichtbaar zijn.”

Meer controles

Toch werden er nog de nodige fietsers op de bon geslingerd. Beide controles duurden ongeveer een half uur en daarbij werden in totaal 24 bekeuringen uitgeschreven, met name aan jongeren onder de 16 jaar.

De politie kondigt aan deze maand vaker te gaan controleren. “Hopelijk kunnen we aan het einde van deze maand plaatsen dat we geen enkele bekeuring hebben hoeven schrijven!”

VERLICHTINGSCONTROLE

Vanmorgen hielden we op het fietspad naast de Osseweg in Heesch een verlichtingscontrole.

Allereerst onze complimenten: veruit de meeste mensen hadden goede fietsverlichting! Zo ook de jongens op de bijgevoegde foto. Super!

We hebben, in de periode van een half uur,11 processen-verbaal geschreven. Het grootste deel betrof jeugdigen onder de 16 jaar, onderweg naar school. Deze 11 personen ontvingen van ons, naast de bekeuring, een los fietslampje zodat ze veilig verder konden fietsen en niet hoefden te lopen.

Let op: ben je jonger dan 16, dan wordt de boete gehalveerd. De kosten voor het ontbreken van fietsverlichting kost dan dus geen €55,- maar €27,50.

Zoals gisteren reeds aangekondigd gaan we deze maand vaker controleren op werkende fietsverlichting. Hopelijk kunnen we aan het einde van deze maand in ons bericht plaatsen dat we geen enkele bekeuring hebben hoeven schrijven!

De kracht van een controle zit 'm in de herhaling !