26-11-2019

Controle fietsverlichting op De Polderhof

Op woensdag 20 november hebben we weer een grote controle van de fietsverlichting gehouden op onze school.

Voor de groepen 1 tot en met 3 werd er een kleurwedstrijd gehouden. Voordat ze gingen kleuren vroeg de juffrouw van 1/2A: ‘Deze Piet heeft iets heel belangrijks op zijn fiets. Weten jullie wat dit is?’ Natuurlijk dacht de juf dat ze zouden zeggen: de lampjes, maar ze riepen allemaal: ‘Het cadeautje!’

Dit zijn de winnaars geworden:

Bij bijna alle kinderen van de groepen 4 tot en met 8 was het gelukt om met de fiets naar school te komen. Er was een pechvogel in groep 6/7B die onderweg een ongelukje had gehad met haar fiets en zo dus niet meer haar fiets kon laten controleren!

Er werden 223 fietsen gecontroleerd. Bij 196 kinderen was de verlichting in orde. Dit is  beter dan vorig jaar, nu ongeveer 88%. Bij 27 fietsen (12%) was de verlichting niet in orde en zaten er geen tot weinig reflectoren op de banden.

Alle kinderen zijn met een presentje naar huis gegaan.

Fijn dat ze deze maanden weer veilig in het donker op hun fiets kunnen stappen. Volgend jaar gaan we deze actie ook weer houden.

Heel veel dank aan de vrijwilligers die geholpen hebben bij het uitvoeren van deze controles: Mandy, Vincent, Hava, Ester, Kady, Linda, Hedy, Janneke, Mandy en Daniella.