11-10-2003

Bike+ en 3VO organiseren verlichtings-speurtocht op Autotron

De Stadswiizer -11 oktober 2003

Tijdens de herfstvakantie (van 12 oktober t/m 27 oktober) staat Autotron Rosmalen in het teken van verlichting. Samen met 3VO afdeling Oss, rijwielhandel Bike+ uit Oss en De Molen Banden in Reek wordt een speciale speurtocht voor kinderen uitgezet rondom het thema ‘verlichting’ en ‘veiligheid’. Daarnaast zal er op de zaterdagen van de herfstvakantie (12, 19 en 26 oktober) een mobiele fietsenreparatie-werkplaats van Bike+ zijn-waar bijvoorbeeld fietsverlichting gerepareerd kan worden. Ook zal er op de zaterdagen een team van De Molen Banden aanwezig zijn om banden profiel te meten en het wisselen van vrachtwagenbanden te demonstreren. Op de zondagen kunnen bezoekers van Autotron meedoen aan een wedstrijdje: wie plakt het snelst een lekke fietsband? Naast de gratis speurtocht en de verschillende andere activiteiten is het automuseum en het attractiepark voor kinderen ook geopend.

Verlichtings-speurtocht
Samen met 3VO afdeling Oss, rijwielhandel Bike+ uit Oss en De Molen Banden in Reek zijn verschillende opdrachten uitgewerkt die te maken hebben met verlichting’ en ‘veiligheid’. Zo zijn er vragen over de juiste fietsverlichting, maar ook over het best zichtbare regenpak en de juiste banden voor de auto. Met de speurtocht zijn dagelijks leuke prijsjes te winnen zoals vrijkaartjes voor attractieparken en 3VO-promotiemateriaal.

Mobiele werkplaatsen
Op de zaterdagen die in de herfstvakantie vallen (12, 19 en, 26 oktober) zal zowel Bike+ als De Molen Banden aanwezig zijn met een team. Bike+ zal aanwezig zijn om fietsreparaties uit te voeren en meer te vertellen over veilig(e) fietsen. De medewerkers van De Molen Banden zullen met een mobiele werkplaats naar Autotron komen om aan bezoekers te demonstreren hoe het verwisselen van een vrachtwagenband gaat als de vrachtwagen niet naar een werkplaats gesleept kan worden maar aan de kant van de weg geholpen moet worden.

Wedstriid banden plakken
Op de zondagen van de herfstvakantie (13, 20 en 27 oktober) zal er om 13.00 uur een wedstrijd fietsbanden plakken zijn. Alle bezoekers mogen hieraan deelnemen en proberen de snelste te zijn die een band op de juiste manier kan plakken. Voor elke dagwinnaar is er een fietscomputer te winnen.
Autotron Rosmalen is in de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang e8,20 en voor volwassenen e10,-.