27-09-2022

Berghem Bruist

VVN afd. Maasland was op zondag 25 september 2022 aanwezig bij Berghem Bruist. Dit keer op het parkeerterrein van het sportpark aan de Osseweg. Vol enthousiasme waren de vrijwilligers van VVN Maasland al vroeg in de weer met het klaarzetten van de diverse materialen.

Om 10 uur ging het evenement van start. De verkeerstuin was de gehele dag druk bezet. Er stond regelmatig een wachtrij met jonge verkeersdeelnemers om plaats te mogen nemen achter het stuur van een van de skelters.

Veel volwassenen hebben met ondersteuning van instructeur Lesmond geleerd hoe zichzelf te bevrijden uit een gekantelde auto. Deze publiekstrekker draagt  bij aan het houden van kwalitatieve gesprekken met de doelgroep. De gesprekken gaan  o.a. over juiste gordelspanning en gordelhoogte, het op de juiste wijze vervoeren van kinderen, de aanwezigheid van veiligheidsmaterialen en overige veiligheidszaken.

Veelvuldig werden kinderen met de mascotte van VVN Maasland (QUICK) door hun ouders op de foto gezet. Heel wat hilariteit leverde het op toen Quick door medewerkers van Wens Ambulance Brabant op de brancard in de ambulance werd gereden.

Vol enthousiasme werden de kids professioneel geschminkt door dames van ‘Kakelbont’.

Compliment aan de organisatie van Berghem Bruist. De volgende keer zijn wij weer van de partij.