17-06-2015

Actiedag verkeersveiligheid 2015 Bernheze

Op 17 juni 2015 vond de jaarlijkse campagnedag ‘Brabant op weg naar nul verkeersdoden’ plaats. VVN afd. Maasland organiseerde in samenwerking met de gemeente Bernheze op het plein De Misse in Heesch verschillende activiteiten om de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Het programma startte met de première van een informatiefilm over de veiligheid op een e-bike. Met name de dode hoek van vrachtwagens blijkt een groot risico voor e-bike gebruikers te zijn. De film is gemaakt in opdracht van de gemeente Bernheze, in samenwerking met VVN, afdeling Maasland (regio Oss) en wordt na de première voor educatiedoeleinden (bijvoorbeeld tijdens e-bike trainingen) gebruikt.
De heer Gerard Stoffels (wethouder van de gemeente Cuijk en bestuurlijk ambassadeur verkeersveiligheid regio Noordoost-Brabant) voerde kort het woord. Ook was de heer Aart Plas (ouderenambassadeur verkeersveiligheid regio Noordoost-Brabant) aanwezig.
In een vrachtwagencombinatie van Verkeersschool Van Iersel kon men plaatsnemen om zelf het gevaar van de dode hoek te ervaren. Met een alcoholbril op kon men zien welke gevolgen alcohol heeft voor het reactievermogen en de coördinatie. Uiteraard was ook aan de jeugdige verkeersdeelnemers gedacht. De educatieve verkeerstuin stond opgesteld voor het gemeentehuis. Poppentheater ‘Poppenjans’ speelde de voorstelling ‘Rik gaat oversteken!’
Vandaag wonnen we met deze actiedag dan ook de regioprijs Noordoost 2015.

Fotoalbum