Draaiboek Verkeerstuin

Samenvatting

De verkeerstuin kan worden gereserveerd door scholen en organisaties via een reservering op de website.

Bij een reservering door scholen wordt de verkeerstuin gebracht en gehaald door een van de vrijwilligers (Jan Steinvoort en Frans Josemanders). Wanneer iemand anders de verkeerstuin brengt of haalt, dient er rekening mee worden gehouden met een voldoend zware auto en geldig rijbewijs. (gewicht dubbel-asser aanhanger wordt gerekend als 2000 kg).

Bij een evenement waar de verkeerstuin wordt ingezet zijn altijd voldoende vrijwilligers (tenminste 4) van VVN Maasland aanwezig.

De uitvoering door VVN Maasland

  1. Scholen reserveren de verkeerstuin via de website.
  2. De reservering wordt automatisch als e-mail gestuurd naar de verantwoordelijke projectleider.
  3. De projectleider bevestigd de reservering aan de school met een standaard e-mail.
  4. Scholen binnen onze regio kunnen gratis van de tuin gebruik maken, buiten de regio betalen ze een standaard tarief. Gebruik buiten de regio wordt doorgegeven aan de penningmeester voor facturatie.
  5. Scholen zijn in bezit van de lesmap waarmee ze de opstelling van de verkeerstuin volgens verschillende scenario’s kunnen gebruiken.

  6. Ieder die de verkeerstuin reserveert betaald € 150,= borg aan de vrijwilliger die de tuin aflevert. Wanneer de tuin compleet en onbeschadigd weer opgeleverd wordt, wordt de borg direct terugbetaald.
  7. De projectleider informeert beide vrijwilligers die onderling uitmaken wie de verkeerstuin brengt en haalt. Kort voor de datum neemt de vrijwilliger contact op met de contactpersoon om af te spreken hoe laat de verkeerstuin gebracht en gehaald kan worden.
  8. Indien beide vrijwilligers niet in staat zijn om de verkeerstuin te brengen of te halen, zorgt de projectleider voor een alternatief.