27-10-2019

Vier automobilisten raken rijbewijs kwijt bij alcoholcontroles in Oss en Bernheze

Uit Brabants Dagblad:

OSS – Bij alcoholcontroles in Oss en Bernheze zijn vier rijbewijzen ingevorderd. 

De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag alcoholcontroles op meerdere locaties in de gemeente Oss en Bernheze. 33 bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol, 4 rijbewijzen werden ingevorderd. Ook troffen agenten verschillende bestuurders aan die zonder rijbewijs reden.

Bij de controle deelde VVN Afdeling Maasland (Gemeenten Oss en Bernheze) de bekende BOB-sleutels en bierviltjes met passende tekst uit.

Van Dtv:

Tientallen automobilisten gesnapt met drank op in Oss en Bernheze

De politie heeft bij verkeerscontroles in Oss en Bernheze dit weekend maar liefst 33 automobilisten aangehouden die te veel gedronken hadden.

Deze mensen hebben een proces verbaal gekregen. Vier automobilisten hadden zoveel op, dat ze hun rijbewijs direct moesten inleveren. Eén van hen had maar liefst vijf keer de toegestane hoeveelheid drank op. Tijdens de controle trof de politie, die samenwerkte met Veilig Verkeer Nederland, ook een aantal mensen zonder rijbewijs aan.

Dit weekend werd op de Talentencampus in Oss een van de grootste Oktoberfesten in de regio gevierd. Naar schatting 750 bezoekers konden daar de hele avond ongelimiteerd bier drinken. Het is niet bekend of er een verband is met het hoge aantal bekeuringen.