03-04-2013

Steun voor Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland

HEESCH – Het benefietconcert ‘Nothing Else Matters’ van 2 maart in de Pas, was een groot succes. Rock blijkt aantrekkelijk te zijn voor jong en oud. Dankzij dit succes kon de organisatie van het concert: de band Co-lncidental op 29 maart een cheque overhandigen aan Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland, regio Oss.

MooiBernhezekrant 3 april 2013

Wat begon met een avontuurlijk idee; een benefietconcert, veranderde snel in een serieus plan toen Marinda de Vos (de Pas) zich ermee ging bemoeien. Al snel waren er nog vijf bands die wilden spelen; voor het goede doel. Dat goede doel moest in elk geval over kinderen gaan. En daar kwam Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Maasland om de hoek kijken. VVN zet zich al jaren in om kinderen wegwijs te maken in een veilige deelname aan het verkeer.

De cheque
De cheque van ‚ā¨ 3.000 was een zeer welkome aanvulling voor VVN om een nieuw project van de grond te krijgen, aldus Ine van Aarssen, Zij mocht de cheque in ontvangst nemen en vertelde dat VVN heel blij is met deze aanvulling op de subsidie van de gemeente. Wethouder Rien Wijdeven sprak zijn waardering uit over het initiatief van Co-lncidental en de deelname van de overige vijf jonge en minder jonge bands aan deze avond.

Project
VVN gaat het bedrag besteden aan een nieuw project gericht op kinderen in de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van basisscholen. Spelenderwijs zal per leeftijdscategorie aandacht gegeven worden aan veiligheid in het verkeer. De voorbereidingen zijn in volle gang en in 2014 zulten alle enthousiaste scholen in Bernheze kennis kunnen maken met de inhoud van dit project.
Een van de verkeerscoördinatoren van BS De Toermalijn werkt mee aan de ontwikkeling van spel, quiz en debatstellingen en ook z1j is al enthousiast over wat er gaat komen. Bovendien kunnen scholen door deelname punten verdienen voor BVL (Brabantse Verkeersveiligheidslabel).