Linke Soep

Deze theatervoorstelling over verkeersveiligheid van VVN afd. Maasland (regio Oss) is gericht op kinderen van groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs.

De voorstelling gaat over:

  • het gevaar van grote voertuigen in het verkeer
  • het belang van veilig spelen op het trottoir
  • de eerste kennis over enkele verkeersborden die voor kinderen van deze leeftijd al van belang zijn
  • het gevaar van elektrische fietsen en auto’s die door hun snelheid en geruisloosheid extra aandacht nodig hebben van de verkeersdeelnemers

In de voorstelling beleeft het varkentje Speknek allerlei avonturen. Speknek woont op een boerderij samen met mauw de poes en spinnepoot de spin. Iedere ochtend krijgt het varken slobberpap van Peter. Varken is hier tevreden mee maar Peter wil varken een reisje aanbieden naar Amsterdam.

Peter plant de reis met behulp van iPad en navigatie. Varken wil liever thuis blijven en deelt deze zorg met spinnepoot die er op zijn beurt voor zorgt dat de eindbestemming van de reis verandert.

Dan gaan de dieren met kinderen uit het publiek in de bus. Echter de eindbestemming is niet Amsterdam maar snoepeiland. Levensgrote pratende lolly’s, Engels sprekende Engelse dropjes en toffees aan een boom is het decor.

De voorstelling wordt verzorgd door poppentheater Poppenjans. Marian Oosting is de poppenspeelster die vanuit haar poppentheater al jarenlang de voorstelling “Kijk Uit!” voor onze afdeling Maasland in het basisonderwijs uitvoert.

Kosten en informatie over dit project

Voor scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang in het werkgebied van VVN afd. Maasland (gemeenten Oss en  Bernheze) is dit project gratis.

Buiten ons werkgebied vragen wij een vergoeding van €195,- voor de eerste voorstelling en €145,- voor elke volgende voorstelling op dezelfde dag.

Informatie over dit project kunt u aanvragen via

linkesoep@vvn-maasland.nl

Bekijk hier de promofilm van dit project

De lesbrief behorend bij dit project kunt u hier downloaden.

Projectleiding

Projectleider: Gerard Mertens