19-10-2008

Fietsverlichting- en diefstalactie

De Fietsersbond afdeling Oss en Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland houden op donderdag 30 oktober van 17.00 tot 21.00 uur een fietsverlichtingactie naast de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss. Rijwielmonteurs repareren gratis de fietsverlichting. Vrijwilligers van de Fietsersbond geven voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. Ook krijgt het voorkomen van fietsendiefstal de nodige aandacht.

Uit Regio Oss 29 oktober 2008

Spontane hulp
DeĀ· rijwielhandelaren Cyclestation uit Ravenstein, Speelmans en Bike+ uit Oss zorgen voor monteurs tijdens de verlich-tingsreparatie actie.. Op 30 oktober repareren de volgende rijwielhandelaren de hel dag gratis fietsverlichting, alleen de materialen worden in rekening gebracht:
Fietswereld Michel van de Wetering en Brirria in Heesch, Cyclestation in Ravenstein, Speelman en Bike+ in Oss.

Fietsendief
Bij het begin van de actie geeft een ‘fietsendief’ een Fiets & Diefstal show, waarin hij laat zien hoe snel en gemakkelijk sommige sloten te kraken zijn.

Prijsvraag
Er staat ook een fiets opgesteld met tien gebreken. Wie deze gebreken goed invult op een formulier heeft kans op een leuke prijs van Veilig Verkeer Nederland. Ook kunnen verkeersonveilige situaties gemeld worden.
Meer informatie over fietsverlichting en het voorkomen van fietsendiefstal staat op www.fietsersbond.nl

Fietsendief geeft kijkje in de keuken

OSS – Een fietsendief heeft vorige week een kijkje gegeven in de keuken. Hij gaf allerlei tips om je fiets beter te beveiligen. Ook demonstreerde de boef hoe makkelijk het is om sloten open te krijgen.
De Fietsersbond afdeling Oss en Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland hielden op donderdag een fietsverlichtingsactie naast de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss. De Fietsersbond was zeer tevreden. over de spontane hulp van fietshandel Speelmans en Bike+ uit Oss en Cyclestation uit Ravenstein. Zij repareerden tijdens deze actie gratis de verlichting in hun winkels. Het zelfde gebeurde in Heesch bij Brima en Fietswereld Michel van de Wetering. In Heesch vindt van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 november weer een verlichtingsactie plaats.
Tegen 21.00 uur maakte de Fietsersbond de balans op. Bijna honderd fietsverlichtingen waren gerepareerd in Oss. Hieraan werkten mee Geert van Antwerpen, fietsenmaker in ruste, en medewerkers van Cycleclestation en Bike+.