17-01-2020

Basisscholen nemen het tegen elkaar op in online verkeersquiz

Weekblad Regio Oss 8 januari 2020

Veilig Verkeer Nederland regio Zuid organiseert in opdracht van de regio ‘s-Hertogenbosch de online Verkeersquiz. Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90 procent binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.
Een verkeersquiz spelen tegen andere scholen, maar dan binnen je eigen klas. Dit is mogelijk met de online verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze quiz wordt aangeboden aan alle basisscholen in de regio ‘s-Hertogenbosch. De verkeersquiz is al vanaf eind november online voor alle basisscholen in deze regio.
De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. De leerlingen spelen online voorrondes in hun eigen klas. De leerkrachten bespreken de vraag met de klas en de kinderen gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen.

Beste Verkeersklas
De scholen spelen de online quiz in de eigen klas van eind november 2019 tot en met vrijdag 13 maart 2020. Van de deelnemende scholen gaan de vijf best scorende scholen door naar de regionale finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel ‘Beste Verkeersklas’ van de regio ‘s-Hertogenbosch.
Deze finale vindt plaats op woensdag 25 maart in theater De Lievekamp in Oss. Met de inzet van de quiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema ‘verkeer’ voor kinderen leuk en spannend.